Pidato Pengetan Dina Sumpah Pemuda Bahasa Jawa

July242013

Assalamualikum..


 57FACA373695B8E5C19422BEBCAE669F.png


Hai, apa kabar sahabat MWB.. Ku harap kau baik-baik saja.. hehe.. biggrin

sebelumnya maaf  ya, kemarin nggak sempat posting, soalnya lagi krisis pulsa/ kangker alias kantong kering.. haha.. 

Selain itu kebetulan kemarin MWB tidak bisa di akses karena ada sedikit gangguan.. ane khawatir jangan-jangan MWB tidak bisa di buka lagi, tapi alhamdulilah sekarang sudah kembali normal..


Sebelumnya kunjungi juga artikelku yang ini -->> Contoh Tetepungan Bahasa Jawa (sabadisayapku.blogspot.com)

Okelah kalo begitu, Pada kesempatan kali ini Saya akan berbagi artikel tentang “Pidato/Sesorah  Bahasa Jawa”.

Kemarin Saya sudah membahas untuk pidato yang bahasa Indonesia, nah sekarang yang jawa ya..

Langsung aja nih ke TKP,, cekkidott -->


Pidato

Pidato adalah sebuah kegiatan berbicara di depan umum atau berorasi untuk menyatakan pendapatnya, atau memberikan gambaran tentang suatu hal. Pidato biasanya dibawakan oleh seorang yang memberikan orasi-orasi, dan pernyataan tentang suatu hal/peristiwa yang penting dan patut diperbincangkan.

untuk lebih jelasnya, silahkan klik --> Disini (Wikipedia)


Pilih Tema pidato atau sesorah, contohnya :

Praktek sesorah ing sekolah :

  • Sesorah Dinten sumpah pemuda
  • Sesorah Peresmian Sekolah
  • Sesorah perpisahan Kelas

Praktek sesorah ing kampung/desa :

  • Sesorah Dinten Kamardikan 17 Agustus


Biasanya kriteria yang dinilai yaitu sebagai berikut :

Penampilan

  • Wirama (melagukan dengan nada dan intonasi yang tepat)
  • Wicara (pengucapan lafal kata)
  • Wiraga (patrap, sikap)
  • Wirasa (ekspresi)

Naskah

  • Salam
  • Pakurmatan
  • Pamuji
  • Isi
  • Pambagya sugeng rawuh
  • Gatining atur
  • Pangajab
  • Nyuwunake pangapura
  • Nawakake pasugatan

Panutup

  • Nyuwun pangapura
  • Salam penutup

images+(51).jpg

Sumpah Pemuda

 

Contoh Pidato/sesorah Bahasa Jawa : 

 

PENGETAN DINA SUMPAH PEMUDA

 

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

Bapak Kepala Kelurahan Sembada Harja ingkang dhahat kinurmatan

Bapak ketua RW 03, ingkang dhahat kinurmatan

Bapak ketua RT 05, ingkang dhahat kinurmatan

Lan para lenggah ingkang satuhu kinabekten sutresna

 

Merdika! Merdika! Merdika!

 

   Ingkang sepisan sumngga kita ngunjukaken atur puji lan syukur dhumateng Gusti ingkang Maha Welas Asih, amargi paringipun rahmat kita taksih saged kempal manunggal ing enjing menika lan saged dherek mangayu bagya pengetan dinten sumpah pemuda lan ingkang salangkung awis ajinipun, inggih punika bagas waras, sarta maneka warnaning kabetahaning gesang kacekapan boga miwah sastra.

 

Wonten ing acara menikakula ngajak awak kula piyambak supados emut kaliyan labuh labetipun para pemuda Bangsa Indonesia nalika wonten ing jaman semanten, kedah remen nyaosaken menapa kemawon ingkang awujud tenaga, bandha saha nyawanipun kagem ngusir walandi lan ngrebut Negara ingkang kita tresnani menika. Boten kesupen ugi wonten ing jaman semanten ing tanggal 28 wulan Oktober tahun 1928 para pemudha sampun ngrikraraken janjinipun dhateng negeri kita. Awit saking menika mboten klentu bilih para bangsa kepingin dadosaken  negeri kita negeri ingkang ngadahi maneka warna basa, budaya, agma, suku, kulit, lsp. Dados negeri ingkang manunggal ing raos lan jiwa, dados negari kang kiyat lan nyawiji sahengga boten malih negari ingkang saged njajah bangsa kita.

 

  Para lenggah ingkang satuhu kinabekten, sumangga wonten ing tahun 2012 sakmenika nalika negeri kita Indonesia sampun ngadahi yuswa 67 tahun, sumangga kita tetep ngadahi semangat kados para pemudha kadosing tahun 1928 mawi cara kita kiyambak-kiyambak. Mawi ilmu ingkang kita gadhahi, sumangga kulo ngajak para lenggah sami supados ngisi kamardikaan menika kanthi  semangat ln makarya ingkang sae sahengga bangs kita saged majeng lan boten kawon kaliyan bangsa sanesipun.

 

  Para lenggah ingkang kula kurmati, wonten ing pungkasaning atur, minangka wonten galap gangsulir atur, kula nyuwun agunging pangaksami. Pungkasan sumngga kita contho sami semangat Bhineka Thunggal Ika para pemudha supados bangsa Indonesia tetep rumaket lan kiyat.

Amin, Amin, yaa robbal’ alamin


Wassalamualaikum Warahmatullhi Wabarakatuh

 

OK, Mungkin itu saja yang dapat Saya tulis pada kesempatan kali ini.

Semoga bermanfaat..

Wassalamulikum..

 

Terkait Artikel keren lainnya bisa kunjungi di blogku yang satunya lagi, klik -->> 

http://sabadisayapku.blogspot.com/2013/04/pidato-pengetan-dina-sumpah-pemuda.html
Bagikan ke Facebook Bagikan ke Twitter

Komentar

29 tanggapan untuk "Pidato Pengetan Dina Sumpah Pemuda Bahasa Jawa"

Sabadi pada 08:38, 24-Jul-13

Pidato Pengetan Dina Sumpah Pemuda Bahasa Jawa
arrow http://sabadisatura.mywapblog.com/pidato-pengetan-dina-sumpah-pemuda-bahas.xhtml left-arrow

trik dan tips mywapblog pada 09:01, 24-Jul-13

bermanfaat ni

Michael Daniel pada 09:05, 24-Jul-13

Orang Manado Blasteran Batak , Nyimak aja smile cheesy-grin

molham pada 09:24, 24-Jul-13

wah kren biggrin
kunjungan balik sukses gan

Jalin Silaturahmi pada 09:34, 24-Jul-13

Blog sampean sampun sukses aku Follow balik, matur nuwon sampun sudi follow blog aku smile

eplek pada 09:56, 24-Jul-13

semangat mas bro

Amin Alfals pada 10:13, 24-Jul-13

mantap kang

yordan gooners pada 10:29, 24-Jul-13

nyimak

naslah enelida pada 10:35, 24-Jul-13

oh ini toh translate nya dalam bahasa jawa, mantap lah sob, mampir ya sob ke gubuk saya..

Kupl3gamer pada 10:51, 24-Jul-13

keren! (y)

rizal bimantara pada 11:24, 24-Jul-13

iki wawasan bagus sob.
Thanks

Aulia Rahman pada 13:30, 24-Jul-13

kayak pelajaran bahasa indonesia ajagan postinganya

abdullah baagil pada 15:21, 24-Jul-13

nice post , di tunggu kunbal nya

Doni Syahputera pada 22:33, 24-Jul-13

Gk ngerti...

Pain pada 23:09, 24-Jul-13

Wih mantap sob

kunbal yah sob ada newpost biggrin

http://painkilling.heck.in/rumahku-syurgaku.xhtml

Sabadi pada 09:22, 26-Jul-13

@trik dan tips mywapblog,
ok sipp smile

Sabadi pada 09:22, 26-Jul-13

@Michael Daniel,
oK gan biggrin

Sabadi pada 09:23, 26-Jul-13

@molham,
SIPP sob smile

Sabadi pada 09:23, 26-Jul-13

@Jalin Silaturahmi,
yo;i sob smile

Sabadi pada 09:23, 26-Jul-13

@eplek,
ok mas brow wink

Sabadi pada 09:25, 26-Jul-13

@Amin Alfals,
ok kang smile

Sabadi pada 09:26, 26-Jul-13

@yordan gooners,
okelah sob

Sabadi pada 09:27, 26-Jul-13

@naslah enelida,
kurang lebih begitulah sob smile

Sabadi pada 09:28, 26-Jul-13

@Kupl3gamer,
ok ok sob smile

Sabadi pada 09:32, 26-Jul-13

@rizal bimantara,
sama2 sob smile

Sabadi pada 09:36, 26-Jul-13

@Aulia Rahman,
ya maaf lah sob, biar pada ngerti ane campur bhs.indo

Sabadi pada 09:37, 26-Jul-13

@abdullah baagil,
ok sob smile

Sabadi pada 09:38, 26-Jul-13

@Doni Syahputera,
ya, mohon maap sob,, bukan org jawa ya ..??

Sabadi pada 09:41, 26-Jul-13

@Pain,
ok sob

Langganan komentar: [RSS] [Atom]

Komentar Baru

[Masuk]
Nama:

Komentar:
(Beberapa Tag BBCode diperbolehkan)

 
Kembali ke Atas